Évadnyitó horgászverseny a Puszta-tavon

Versenyek on 6 Apr , 2015

Az idei évben naptár szerint kissé megkésve, ám az időjárást tekintve talán még korán került megrendezésre a Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület évadnyitó versenye.

A zord időjárásnak köszönhetően mindössze 14 horgásztársunk vállalta a 3 órán át tartó fagyoskodást, ám szerencsére a jó hangulatnak a kitartóan fújó hideg, tavaszi szél sem tudott gátat szabni.
Nem is sikerült az első percekben halat fogni, majd 20 perc eltelt, mire óvatos kapással jelentkezett az első pikkelyes. A hideg víz ellenére most a tó mély oldala volt a gyengébb, így hiába küzdött Papp Béla és Pálinkás Zoli, fogásuk most csak a sokadik helyre volt elég. A halak ezúttal is a szeles oldalt szerették, így itt alakult ki nagy küzdelem Vecsernyés Géza, Tokár Gábor, Kendrella István és Papp András között. A szerencse végül Andrásnak kedvezett, hiszen az egyik hala sokkal jobban bereggelizett ma, így 14 600 grammos végeredményével hajszál híján, vagyis 10 dekával megelőzte Kendrella Istvánt. A versenyen összességében 81,5 kg hal került átmenetileg haltartóba, de szerencsére azok a horgásztársaink se szomorkodtak, akik ma délelőtt egyetlen halat se fogtak, sőt valamiért a két József volt a legvidámabb a társaságban.

A verseny végeredménye:

  1. helyezett—Papp András—14 600 gr
  2. helyezett—Kendrella István—14 500 gr
  3. helyezett—Tokár Gábor—10 100 gr
  4. helyezett –Pálinkás Zoltán—8 100 gr
  5. helyezett—Papp Béla—5 980 gr

Vecsernyés Géza versenyen kívül indult, 12 420 grammos fogása a 3. helyezést jelentette volna számára.